Petzl sportski šlemovi/ kacige

Odaberi svoj sportski Petzl šlem/ kacigu:

 

STANDARDNA I BOČNA ZAŠTITA: Koji je nivo zaštite šlemova/ kaciga?

1. Standardna zaštita

Standardna zaštita od padajućih objekata (poput kamenja ili leda), standard EN 12492 / UIAA 106

2. Poboljšana zaštita
Poboljšana zaštita od padajućih objekata i od bočnih, prednjih i zadnjih udara.

 

Neki od Petzl-ovih sportskih šlemova/ kaciga su:
1. SIROCCO šlem

SIROCCO šlem je dizajniran da odgovori na potrebe penjača i planinara za smanjenom težinom i za visokom zaštitom. Njegov oblik školjke za glavu nudi poboljšanu zaštitu nad celokupnom glavom. Zaštitna obloga na glavi, uz odličnu ventilaciju, pruža maksimalnu udobnost.

SIROCCO je takođe pogodan za skijaške turneje, zahvaljujući CE sertifikatu. Ova kaciga ne ispunjava zahteve standarda EN 1077 za šlemove za alpske skije.
Materijal šlema: školjka od polipropilena (EPP), pena od polikarbonata, zaštitna obloga od ekspandiranog polistirena (EPS), traka od poliestera.

2. METEOR šlem
Dizajnirana za penjanje, planinarenje i skijaške turneje, METEOR kaciga je lagana i nisko postavljena, sa odličnom ventilacijom, što je čini udobnom i za letnju i zimsku upotrebu. Dizajn omogućava veću pokrivenost i poboljšanu zaštitu glave.

METEOR je prva kaciga za skijaške trke sa certifikatom CE. Tačke za integraciju skijaških naočara čine zamišljeno stilizovanu kacigu optimizovanu za skijanje. Ova kaciga ne ispunjava zahteve standarda EN 1077 za kacige za alpske skije.
Materijal šlema: polikarbonatna školjka, zaštitna obloga od ekspandiranog polistirena (EPS), poliesterski remen.
3. BOREO CAVING šlem
Šlem BOREO CAVING sastoji se od BOREO šlema opremljenog prednjim i zadnjim pločicama za postavljanje svetla. Planinar može da odabere svetla DUO S ili DUO Z2, prema potrebi.
Materijal šlema: ABS školjka, ekspandirani polipropilen (EPP), zaštitna obloga od ekspandiranog polistirena (EPS), poliesterski remen.

4. BOREA ženski šlem
Dizajnirana za žene, BOREA je izdržljiva kaciga pogodna za penjanje, planinarenje, pećinu, rafting… Dizajn, veličina i traka za glavu koja omogućava nošenje podignute kose vezane u rep, čine ovu kacigu posebno pogodnom za žene. Zahvaljujući svojoj hibridnoj konstrukciji, kaciga je istovremeno niskog profila a pokriva glavu. Pojačana je zaštita od bočnih, čeonih i potiljačnih udara. Zaštitne obloge na glavi i široki otvori za ventilaciju čine je udobnom kacigom za sve aktivnosti.
Materijal šlema: ABS školjka, ekspandirani polipropilen (EPP), zaštitna obloga od ekspandiranog polistirena (EPS), poliesterski remen.

5. PICCHU dečiji šlem
Dečija kaciga PICCHU dizajnirana je za penjanje po stenama i biciklizam.

Veoma je lagan i udoban i konstruisana za izdržljivost. List retro-reflektujućih nalepnica omogućava personalizaciju kacige uz poboljšanje vidljivosti.
Materijal šlema: ABS školjka i obloga od ekspandiranog polistirena.