Petzl VERTEX i STRATO šlemovi

Neophodni za rad na visini i određene industrijske aktivnosti, Petzl šlemovi pružaju korisniku efikasnu zaštitu od pada predmeta ili ako osoba padne. Zahvaljujući vrlo sigurnom postavljanju na glavu, Petzl šlemovi su udobne za nošenje u bilo kojoj situaciji. Sa kompletnom linijom potpuno modularnih dodataka, oni zadovoljavaju različite potrebe profesionalaca.

Odlično pristaje na glavu:

• CENTERFIT prilagođavanje
Sistem za podešavanje CENTERFIT omogućava šlemu da bude savršeno centrirana na glavi. Traka za glavu se lako podešava istovremenim okretanjem dva bočna točkića za podešavanje, čak i dok nosite rukavice.

• FLIP & FIT sistem
FLIP & FIT sistem kod Petzl šlemova odmah postavlja traku za glavu u niži položaj, kako bi se garantovalo da šlem sigurno stoji na glavi. Traka za glavu se sklapa u školjku šlema radi lakšeg skladištenja i transporta.

• DUAL traka pojasa za bradu
DUAL traka šlema je podesiva kako bi se prilagodila svakoj radnoj situaciji. DUAL traka za bradu omogućava radniku da prilagodi dužinu pojasa kako bi šlem prilagodio različitim okruženjima: rad na visini (EN 12492) ili na zemlji (EN 397).

Isečak ima dva položaja, što odgovara sledećim namenama:

– više zategnuta traka šlema za ograničenje rizika od skidanja šlema pri padu (jačina veća od 50 daN)

– manje zategnuta traka šlema da se ograniči rizik od davljenja, otpuštanjem ako se zaglavi kada je korisnik na nivou tla (jačina manja od 25 daN)

 

Modularni pribor

Opsežna linija štitnika za oči i lice, čeonih lampi i ostalih dodataka za šlemove:
viziri, štitnici za lice od opasnosti od električnog luka, posebni štitnici za negu drveća, žaštita školjke šlema

čeone lampe

– držač za identifikacione kartice, štitnik za potiljak, štitnik za vrat, trake za brade

Veliki izbor boja profesionalnih šlemova:

– VERTEX šlemovi su dostupni u sedam standardnih boja; STRATO šlemovi su dostupni u četiri boje.

– Šlemovi VERTEX i STRATO su takođe dostupni u dve verzije – obični i HI-VIZ, sa fluorescentnom spoljnom školjkom šlema (žutom ili narandžastom), fosforescentnim kopčama i reflektujućim trakama, za optimalnu vidljivost radnika, danju ili noću.

 

U zavisnosti od modela, Petzl Profesionalni VERTEX i STRATO šlemovi ispunjavaju uslove za sledeće sertifikate:

– Evropski EN 397, EN 12492 i EN 50365

– Američki ANSI Z89.1

– Kanadski CSA Z94.1

– Ruski EAC

– Australijski AS/NZS 1801

Svi Petzl profesionalni šlemovi mogu se prilagoditi dodatnim potrebama zaštite ili osvetljenja u samo nekoliko sekundi, zahvaljujući sistemu EASYCLIP i raznim umetcima.

Sistem EASYCLIP omogućava brzu ugradnju vizira. EASYCLIP se lako instalira i kompatibilan je sa svim Petzl šlemovima i vizirima. Dolazi sa svakim vizirom za oči i lice.

Petzl može personalizovati vaše VERTEX i STRATO šlemove sa:

– logotipom ili određenom oznakom za šlem

– stranicama reflektujućih nalepnica

Izaberite vaš Petzl profesionalni šlem!

VERTEX® / VERTEX® HI-VIZ / VERTEX® VENT / VERTEX® VENT HI-VIZ
Petzl VERTEX šlemovi imaju veoma udobna konstrukcija i sistem ogibljenja sa šest tačaka koji odgovara obliku glave za maksimalnu udobnost. Apsorpcija udara šlema postiže se deformacijom vanjskog omotača šlema.

STRATO / STRATO HI-VIZ / STRATO VENT / STRATO VENT HI-VIZ
Petzl STRATO šlemovi imaju laganu konstrukciju. Obloga STRATO šlema dizajnirana je iz dva dela: EPP (ekspandirani polipropilen) i EPS (ekspandirani polistiren), za smanjenu težinu. Apsorpcija udara šlema postiže se deformacijom košuljice.