mig mag

MIG/MAG


Postupak zavarivanja poznata kao MIG/MAG (Metal Inert Gas/Metal Active Gas) predstavlja jedan od najpopularnijih postupaka u industriji zavarivanja, nudeći efikasnost, brzinu i visok kvalitet spojeva. Ova tehnika, takođe poznata kao gasno zaštićeno zavarivanje žicom, igra ključnu ulogu u proizvodnji i građevinskoj industriji.


MIG i MAG postupci koriste isti princip, a razlika je u vrsti gasa koji se koristi za zaštitu zavara. MIG koristi inertne gasove (najčešće argon ili helijum), dok MAG koristi aktivne gasove (najčešće smešu argona i ugljen-dioksida). Oba postupka koriste neprekidnu žicu elektrodu koja se dovodi iz zavarivačkog pištolja.


Tokom zavarivanja, električna struja prolazi kroz žicu elektrodu, stvarajući luk između elektrode i radnog materijala. Pri čemu se žica topi i istovremeno, gas se ispušta iz pištolja kako bi zaštitio zonu zavarivanja od spoljnih uticaja, poput vazduha i vlage.


Prednosti MIG/MAG postupka zavarivanja


Brzina i efikasnost: MIG/MAG postupak omogućava brzo i efikasno zavarivanje, čineći ga idealnim za seriju proizvodnje i velike projekte.


Kontrola nad parametrima zavarivanja: Zavarivač može precizno kontrolisati struju, tenziju žice i brzinu dodavanja žice, pružajući visok nivo prilagodljivosti i kvaliteta zavara.


Manje iskustva potrebno: U poređenju s nekim drugim postupcima, MIG/MAG postupak zahteva manje iskustva zavarivača, što ga čini pristupačnijim i lakšim za učenje.


MIG/MAG postupak zavarivanja ostaje nezaobilazan deo savremene industrije zavarivanja, pružajući izuzetne rezultate u smislu brzine, efikasnosti i kvaliteta zavarenih spojeva. Naučiti veštine ovog postupka otvara vrata raznim mogućnostima u oblasti zavarivanja i obezbeđuje temelj za uspešnu karijeru u ovoj oblasti.

mig mag
mig mag
mig mag
mig mag

PRIJAVA